Vart skall man börja…? Jag tar det helt enkelt från början 😃
Helt från början blir då resan från Wien till Göteborg med Lasse, fast jag tror jag hoppar det nu för intresset där känns sådär…

Vips så landade jag då äntligen i Albuequerque, eller kanske inte vips men den som väntar på nåt gott… Och där stod han, guds gåva till oss kvinnor! Min underbara (kvinnor och vissa män läs; upptagen 😉)
Nä skämt och sido. Nu börjar resan för mig! Albuequerque, min första tanke, bergigt, sandigt och vattenfattigt…
Albuequerque ligger i New Mexico med en yta av 469,5 km² och en befolkning på omkring 494 000 invånare, vilket gör den till delstatens största stad. Staden är belägen i den centrala delen av delstaten vid floden Rio Grande, cirka 100 kilometer sydväst om huvudstaden Santa Fe. I öst ses bergsmassivet Sandia. Där jag fick höra rykten om en gömd skatt för flera miljoner us dollar (Fredrik var inte pigg på ”treasure hunt”) så det fick jag släppa. Albuquerque är en ökenstad och sommaren är mycket varm med temperaturer regelbundet runt 40 C.

20130521-203000.jpg
Så, nu hade jag några dagar att ”slå ihjäl” inte jätte svårt kan jag säga… Shopping mallet kan jag utantill och receptionen känner mig nog utan och innan. Jag har en massa utflykter och sevärdheter som jag ska lura med min bättre hälft på 😃
Vi började mjukt, minigolf! Kul, jag vann inte, supertrist men jag var inte urkass intalar jag mig.

20130521-203323.jpg
Nåja efter att golfförlusten lagt sig tog jag med min karl på zoo! Hur trevligt och mysigt som helst. Vi såg allt möjligt. Allt ifrån zebra rumpor till super uttråkade gorillor. Men vad gör det, vi hade en härlig dag!! Förutom att vi åt mat samtidigt som de rengjorde hos både gorillorna och elefanterna. Mysig doft i sammanhanget…

20130521-203722.jpg
Måste bara berätta om vår ”hembeställning” av pizza från Papa Joe’s…
Slutade i katastrof, efter middagen, plånbok spårlöst borta!! Inte min…
Funnen efter flera minuters stress iallafall från Fredriks sida, i soporna!! Denna man stressade upp sig något sagolikt och beskyllde den ena och den andra för grov stöld. Själv stod jag i hotell fönstret och tittade på fåglarna och sa (läs skrek) vid flera tillfällen att det löser sig, vi hittar den… Slutet gott allting gott! En ganska vanligt förekommande kväll hos oss. Tur vi kan skratta åt det i efterhand 😃

Nä idag var det dags för nåt annorlunda!! Stackars Fredrik som säkert var helt slut efter allt jobbande, men nu hade jag kommit och det betyder slut på lugnet…
Roadtrip!!!!
Älskar roadtrips. Vi började på Turquoise Trail, scenic route, för att ta oss till vårt mål. Härligt!!!
Inte jättemycket djur på vägen vilket jag annars uppskattar men vi fick se nedan djur. Oklart namn och art, låter det namnges i betraktarens ögon…

20130521-204459.jpg
Mot Kasha-Katuwe Tent Rocks National Monument! Lite annorlunda, väldigt kul att se. Det är ett anmärkningsvärt utomhus laboratorium, som erbjuder en möjlighet att observera, undersöka och uppleva de geologiska processer som skapar naturliga landskap. Det nationella monument, på Pajarito platån i norra och centrala New Mexico, har en nationell rekreation och sträcker sig från 5570 meter till 6760 meter över havet. Den konformade tält klippformationen är produkter av vulkanutbrott som inträffade 6-7.000.000 år sedan och lämnade pimpsten, aska och är över 1.000 meter tjocka.

20130521-204113.jpg
Hör och häpna! Vi såg vatten på väg hem!! Dock konstgjord men vad gjorde det 😃

Efter några härliga dagar vid hotellet och poolen blev det en ny roadtrip! Tjoho, hur kul är det inte!
Nu for vi till Acoma pueblo-sky city.
Mycket märkligt ställe! En indianby från 1000 år tillbaka som så smidigt har placerat sig högst upp på ett berg…hur tänkte de där…
Sagolik vackert och konstigt. Ingen elektricitet, inget rinnande vatten, inget internet (!) med vad allt det innebär och dessutom en 2 km brant bergformation att klättra upp för. Blir inga storhandlingar på walmart här inte!
Deras kultur är fascinerande, och utan utomstående influenser trots spanjorernas brutala försök att ta över denna otroligt lilla by.

20130521-213059.jpg
Är tacksam för pratstunden med den sjukt trevliga indianen, han hade dock ingen fjäderskrud på sig vilket var en liten besvikelse, men jag nöjde mig med hans bootlace tie!

20130521-213213.jpg
Gud orkar ni mer!? Men men jag kör på!

20130522-163415.jpg
Nästa anhalt; Roswell!
Med detta hoppas jag ni tänker….UFO!! (för det gör jag)
En otroligt märklig stad som lever på sitt ryckte fullt ut. Med råge!! Nedan följer vad staden lever på..
Roswellincidenten är en av de mest omskrivna UFO-händelserna någonsin. Även om det finns olika versioner av Roswellincidenten så menas i regel att en farkost bemannad av utomjordiska varelser kraschlandade på jorden den 5 juli 1947 några mil norr om Roswell i den amerikanska delstaten New Mexico. Enligt myten skall farkosten ha tagits om hand av USA:s försvarsdepartement och/eller Central Intelligence Agency som sedan mörklagt hela saken.
Den officiella förklaringen från den amerikanska statsmakten är att det var en vid tidpunkten hemlig spaningsballong (Project Mogul) som kraschat norr om Roswell efter ett åskväder, vilket offentliggjordes år 1994. Säkert….👽

20130521-214240.jpg
För er som blir förvirrade av ovan kort på Fredrik med ”ailens” så kan jag berätta att dessa är fejk, trots Fredriks inställning till att de är ”kompisar”.

Nästa. Vart är vi påväg?

20130521-220916.jpg
Sådär ja nu blev det dags med lite kult! Billy the kid here we come 🐴.
Roadtrip number…jag har tappat räkningen. Nästa, Billy the kid!! Yyyiiee haa.
Den härligt soliga söndags morgon bar det av mot Fort Sumner! Staden med strax över 1000 invånare, hur tänkte vi där… Men det var för William H. Bonney, aka Billy The Kid, född som William Henry McCarty, Jr, vi gjorde roadtrippen. Många namn den där snubben hade… För er som inte vet, han var Vilda Västerns kanske mest beryktade laglöse. Enligt legenden dödade han 21 män, men det är allmänt trott att han dödat mellan fyra och nio. Han dödade sin första människan i 1877, då var han 17 år! 1881 infångades Bonney och dömdes till döden, genom att hängas, för mord på sheriffen William Brady, men lyckades fly. Flykten blev dock inte långvarig – mindre än tre månader senare sköts han ner i ett mörkt rum av sheriffen Pat Garrett. Dock?! har ny information nått dagens ljus! År 1948 trädde den nästan 90 år gamle William Henry Roberts fram och berättade att han var Billy the Kid. Han påstod att han svårt skadad klarat sig undan Pat Garrett, och att sheriffen i själva verket hade dödat hans vän Billy Barlow. Genom att gömma undan liket hade Garrett lyckats lura i alla att han hade dödat Billy the Kid.

20130521-221119.jpg
Jaha, efter några veckor i New Mexico steg vi ombord planet som skulle ta oss till Fort Lauderdale och båtturen till havs.
Innan vi klev ombord båten sov vi en natt i stan – Fort lauderdale- sea beach plaza. Grädden på moset!! Vilket hotell!! Eller inte… Enkelt motell liknande (bilderna på nätet var extremt förskönande…) Men vi gjorde det mysigt med att vägra duscha i det grymt äckliga badkaret. Mmmmm vad gör lite flygsvett och andra odörer när man äntligen skall krypa ner i en stenhård säng.

20130522-125511.jpg
Nu började den riktiga semestern. Karibienkryssnigen. Åh vad vi har längtat! Herrejesös vad härligt det ska bli 😎☀

20130521-221533.jpg
Nu kunde det äntligen slappnas av. Inga måsten, inte en massa utflykter eller roadtrips. Shit, vi kommer bli serverade mat dygnet runt. Jädrans vad lyxigt. För en vecka är vi kändisar!!
Kryssningen började med två dagar till havs, detta var mycket bra då man hade tid att utforska båten så man hittade runt. Tack för det säger jag för den var enorm!! Kändes mycket speciellt att kliva på båten på min födelsedag. Man känner sig som en prinsessa!!
Det gick några timmar med titt här och titt där. Sedan från ingenstans hade jag guda gåvan framför mig på knä…du milde tid!! Min drömmars man står på knä och friar! Jag har nog aldrig varit så tyst efter mitt JA:ande i hela mitt liv!!

20130521-222645.jpg
När vi spenderat några dagar till sjöss och några drinkar senare vaknade vi så upp i hamn. Gud vad underbart. Det är svårt att beskriva, vackert, varmt och helt underbart.
Tortola upptäcktes 1493 av Christofer Columbus under sin andra resa till Nya världen och fick då namnet ”tórtola” (spanska för Turturduva). Tack för det herr Columbus!!
Tortola here we come.
På något darriga ben klev vi så iland. Scooter nästa. Här hyrde vi moppe som tog oss runt ön i vår egen fart. Det var helt fantastiskt! Ordet vackert är i underkant! Vi svävade fram på en dånande moppe i hyffsat rangligt skick mot alla höga berg och branta backar, svettigt och lite läskigt 😁
Vi åkte till flertalet stränder som ingen annan besökt, såg det ut som, fast det vet ju både du och jag att så inte var fallet….
Till min lycka, på toppen av ett berg, stod dessa och väntade på oss…

20130522-163244.jpg
Himla gulliga!

Ön var ett enda stort vykort! Så jädrans vackert och härligt!

20130522-172705.jpg
Efter bad, sol och öldrickande for vi vidare på vår scooter. Nu bar det av mot ”centrum”. Otroligt färgglatt och härligt. Det verkar inte existera någon form av stress överhuvudtaget på denna vackra ö.

20130522-165327.jpg
Efter en hel dag på ön sa vi hej då till detta paradis. Att se ön sakta försvinna bakom oss i en vacker solnedgång var makalöst. Vi stod tysta ett bra tag och bara tog in alla intryck. Vilken dag!
Sådär ja!! Då fick man med harpan upplevelse och allt det vackra, nu skall klackarna i taket!! En skön dusch i ett extrem rent rum med handuksvikade djurformationer skulle man nu bli snygg som få, eller försöka iallafall 😉 Först den vanliga fördrinken i någon av alla barer, sedan fotas som en filmstjärna (det går ju inte att göra när man är nyäten, mätt och saggig) sedan mot restaurangen! Här skall ätas, massor, svårt att välja bara av alla goda olika rätter de har… Kan ni fatta att vi hade det såhär en hel vecka!!! Extrem bortskämd varje dag. Har inga problem att faktiskt flytta in på båten….
Nåja, rund under fötterna staplade man tillbaka till hytten (självklart skyllde vi på att båten gungade hemskt mycket…) Bums i säng, snart är vi i ny hamn 😎
Mycket riktigt, efter vad som kändes som några få minuter var vi nu i Antiguas hamn. Som om ön dagen innan inte var vacker, hujeda mig. Hur kan det finnas så många otroligt vackra platser på jorden?!
Där satt vi nu i en minibuss påväg till hästarna. Tjoho vad kul det ska bli! Hoppla hoppla Brunte!

20130522-173048.jpg
Efter några timmars ridande på land, strand och i hav styrde vi kosan mot stan. Himla färgglatt här också, tycker nog vi borde införa detta i vårt hemland, skulle bli så mycket skojigare. Vi hittade ett härligt wifi hak med god dricka och skön personal 😃 Passade också på att ringa hem och göra våra mödrar och fäder lite avundsjuka! Gud vad vi njöt. Det är fortfarande än idag lite svårt att förstå allt vackert och härligt vi upplevt.

20130522-173558.jpg
Denna kväll ombord på båten gick vi på stand up show. Riktigt bra! Efter det var vi i fealing och tittade väldigt mycket på folket ombord. Riktigt kul det också. Vill göra er uppmärksam på att det finns väldigt många olika typer och klädval på vår planet… Kort och gott vi njöt!
Denna kväll passade jag också på att överraska Fredrik med en tur för kommande dag. Skepp ohoj säger jag då jag bokade en egen båt med min blivande man som kapten! St. Thomas havsdjur, passa er för snart kommer vi!

20130522-174758.jpg
Båtturen var magnifik. Gick snabbt som sa*an till min glädje. Nu vill han köpa gummi räser båt till Siljansnäs. Vi åkte till en bukt Christmas cove och snorklade i drygt en timme. Såg massa skoj under oss som muräna, rocka samt flertalet färgglada (oklara rasnamn) fiskar! Underbart.
Efter båtupplevelsen tog vi en taxi till en av världens 10 vackraste stränder (enligt nån käck restidning), magens bay!!!! Supermysigt, goda caribbean öl, halv trendigt folkhäng, kunde dock varit nån utan den typiska souvenir skjortor (inte jätterolig..), blottade könshår och en och annan illasittandes bad klädsel….men men. Göttade oss gjorde vi minsann!!

20130522-175821.jpg
Efter ytterligare en helt fantastisk dag var vi nu tillbaka på båten. Nu skulle vi vara ombord hela kvällen, natten och dagen innan vi nådde vårt sista stopp på denna tur, Bahamas! Måste säga att det var ganska skönt. Allt man upplevt och sett tar lite tid att smälta och det var skönt att få ett ”brejk”. Kvällen och halva natten spenderade vi i pianobaren. Älskar verkligen detta koncept. Att ha en kunnig musiker vid ett piano där man kan önska låtar och träffa nya vänner är underbart.

20130522-180840.jpg
Efter att ha vaknat upp bakis var det sjukt skönt att slappa ombord på båten denna dag! Aktivitet som löd; mat, dricka, sol och bad 😎🍻
En god natts sömn vaknade vi så upp i ny hamn. Bahamas!
Gud vilket ställe… Här var det ös, ingen lugn och ro.

20130522-182907.jpg
Sola bada pina colada!!
Hamnade mitt i en karneval, inte dumt alls!
Solade och badade hela dagen på Atlantis stranden, härligt!! Enda minuset är alla försäljare som skriker efter en.

20130522-183112.jpg
Så, nu börjar båt semestern lida mot sitt slut. Vi har haft en helt underbar vecka och upplevt sjukt mycket. Vi har än idag svårt att smälta och ta in allt.
Nu började dock nästa äventyr. Bil resan genom hela Florida mot Charleston, South Carolina!

20130522-183745.jpg
Att köra genom Florida är som att köra igenom en enda stor park. Helt makalöst. Båtar större än hus, hus större än slottet i Stockholm. Herre gud vilka mansions!! Man ser verkligen att det är människor med pengar och ett enormt golfintresse som bor här. Inte alls avundsjuk….😝

20130522-185907.jpg
Givetvis missade vi inte Daytona beach och Daytona international Speedway. Och nu måste jag berätta…Fredrik trodde först detta var en hundkapplöpnings bana!! Hur kul som helst 😆

20130522-190712.jpg
Efter några timmar i bil blev jag akut hungrig. Efter en stunds gnabbande där jag tyckte vi kunde äta vid stranden körde vi dock längre och längre bort från stranden. Till slut stannade vi på det enda haket på typ 10 mil, givetvis råkade det bli ett litet ställe jämte en porrklubb! Mysigt 🙀
Nåväl, sent på natten var vi äntligen framme i Charleston – larvernas stad!!! Sjukt mycket totalt omysiga larver!!

20130522-192102.jpg
Charleston är känd för sitt historiska centrum, där praktfulla trävillor och stenhus kantar de smala gatorna. Påminner en hel del om New Orleans. Väldigt mysig, promadvänlig och charmig lite stad. Den är full med små boutiquer och söta restauranger och barer. Inga som helst problem att spendera slantarna här inte… Fick med en hel del fint till hemmet i bagaget.
En dag besökte vi celebrity restaurangen Hyman’s Seafood. Fenomenal mat! Vi satt vi det bord där Beach Boys och Sandra Bullock bland annat suttit. Kände ”star” känslan ända in i rumpmusklen.

20130522-193047.jpg
Till min lycka hade restaurangen en liten shop man kunde handla i efteråt (borde nästan inte alla restauranger ha det…) Ett givet besök och en given shoppingpåse med sig ut 😃

20130522-193536.jpg

Kan skriva hur mycket som helst till men någonstans måste man sätta punkt! Hoppas ni blir inspirerade att göra en liknande resa! Ni kommer inte bli besvikna!
Hej så länge ☀